Posted by : fandi Khamis, 11 Ogos 2011

Assalamualaikum semua

wah dah bersawang dah blog ni sebab lama tak update. kekangan masa kerja di bulan Ramadan kali ini agak membataskan saya untuk berfotografi dan juga untuk update blog. jadi kali ini saya akan berkongsi video youtube yang pada rasa saya amat bagus dan mudah difahami kerana pengajar itu menggunakan bahasa inggeris yang mudah dan ringkas serta kelakar.

anda boleh ke link ini : http://www.youtube.com/user/FontanaKnowledge untuk melihat semua senarai video tutorial fotografi dari yang paling asas sehingga tutorial penggunaan lampu studio. saya juga banyak belajar dari video-video beliau.

ini adalah antara video beliau:

tips asas


nasihat kepada beginner


dan banyak lagi. video-video beliau memang banyak membantu saya sendiri dalam memahami fotografi. diharapkan informasi ini bermanfaat untuk anda.

sekian.. selamat berpuasa =)

6 Responses so far.

  1. ada jugak kadang2 singgah tengok tapi kena lambat sikit la nak paham word dia . huu



    *new beginner :)

  2. A FUN DEE says:

    ye mungkin sesetengah perkataan dia agak sukar nak faham jugak. kemungkinan dia berketurunan mexico. tapi apa yang dia ajar memang bagus dan banyak benda boleh belajar.. layanzzz =)

  3. Bagus ni.. Thanks for sharing :)

  4. A FUN DEE says:

    WKO: sama2.. sama2 berkongsi ya =)

  5. syoknya says:

    admin..nak exchange link tak..

    saya ada site khas untuk dunia foto

    update setiap hari,tutorial foto dlm dvd,pdf,majalah foto luar dan dlam negara dan softwares berkaitan foto

    http://www.syokdownload.com/search/label/Softwares%20%28edit%20photos%29

  6. Hanafiah says:

    Salam, just nak share. Saya suka layan Dom Bower. Ni salah satu contoh:

    http://dombowerphoto.blogspot.com/2011/08/cost-of-being-photographer.html

    Loving Couple


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography