Posted by : fandi Ahad, 9 Disember 2012

Perniagaan adalah sesuatu yang kita kena buat. Ye kita buat bukan membuta tuli tetapi mestilah dengan ilmu. Kita mungkin banyak membaca tips2 perniagaan di internet dan ada juga melalui rakan2 yang sudah terjebak dalam dunia perniagaan. Tetapi adakah dengan hanya mengetahui ilmu perniagaan kita akan menjadi peniaga jika tidak dilakukan? Sudah semetinya tidak...

Tapi bila kita nak mulakan perniagaan pasti akan muncullah satu pemikiran "boleh berjaya ke tak ni?"

Perkara seperti ni sebenarnya biasa bagi benda yang kita belum lakukan. Sebagai contoh dalam peperiksaan. Berapa ramai yang akan kata "eh aku pasti lulus dalam exam ni"dengan yakinnya? saya tak rasa ada yang akan cakap macam tu sebelum melangkah ke dewan peperiksaan. Namun setelah menjawab dengan baik dan atas usaha keras menelaah pelajaran sebelum itu pasti pelajar itu akan merasa lebih yakin dan tahu yang dia akan lulus dalam peperiksaan tersebut...Begitu juga dalam perniagaan.. tidak kira apa bidang perniagaan sekalipun ( semestinya yang Halal ye :)

Seperti entry saya yang lepas kita perlu mengabaikan kritikan. Ye banyak suara-suara sumbang akan menjuruskan kita ke arah kegagalan. Mereka berkata gagal kerana ia merujuk pada diri mereka sendiri yang tidak pernah mencuba atau pernah mencuba tetapi tidak mengikut cara yang betul..

Namun apa yang penting sekarang ini. jika anda rasa anda nak memulakan perniagaan, BUAT!! Kerana berjaya atau gagal adalah perkara kedua. ia bergantung kepada usaha anda untuk menjayakan perniagaan atau menggagalkan. yang penting buat dulu baru tahu..

Sekian


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography