Posted by : fandi Khamis, 23 Februari 2012

Assalamualaikum semua

agak lewat juga saya update sejak kebelakangan ni disebabkan oleh kesihatan yang tidak mengizinkan. Alhamdulillah kesihatan semakin baik dan dapatlah juga saya update tentang majlis perkahwinan pasangan Qayyum dan Shuhada yang saya rakam di Perlis baru-baru ini. gambar-gambar dirakam menggunakan lensa 17-50mm f2.8 dan juga 85mm f1.4 dan 2 biji flash sebagai cahaya tambahan.

Saya sangat senang untuk merakam gambar pasangan ini kerana mereka sangat sporting dan peramah.

Kebanyakan gambar sudah diedit untuk menambah mood seperti menggunakan tone yang lembut dan juga menggunakan gambar hitam putih.

antara cabaran yang saya hadapi semasa merakam gambar indoor ini adalah untuk mendapatkan warna yang betul. hal ini kerana sumber cahaya daripada pelbagai jenis lampu menggangu ketepatan "White balance" pada kamera. jadi penggunaan white balance yang betul amat penting bagi mendapatkan warna yang betul.

 diharapkan anda terhibur dengan update terkini ini. Bagi sesiapa yang berminat untuk mengambil saya sebagai jurugambar perkahwinan atau sebarang majlis boleh hubungi / SMS ke nombor 0134553504 untuk maklumat lanjut.

Sekian


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography