Posted by : fandi Isnin, 15 April 2013

Assalamualaikum

Entry hari ini merupakan info am sahaja. buat pengetahuan korang la kan, terdapat berpuluh jenis jenama kamera di dunia ini. Mungkin kita selalu dengar kamera jenama Nikon, Canon Fuji dan Sony sahaja. gambar di bawah ni menunjukkan senarai jenama kamera yang masih aktif membuat kamera dan digunakan di serata dunia. Malah ada diantaranya berharga ratusan ribu ringgit. Misalnya jenama seperti Leica, Hasselblad dan Mamiya.

Namun setiap satunya mempunya persamaan iaitu merakam gambar yang menarik. Dengan asas dan ilmu fotografi yang betul kita mampu menghasilkan gambar yang bagus tidak kira apa jenis kamera yang kita gunakan. Kamera cuma alat untuk kita gunakan untuk merakam gambar dan bagaimana sesuatu gambar itu menjadi bagus bergantung pada ilmu dan pengetahuan kita. sekian info dari saya
sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography