Posted by : fandi Rabu, 8 Jun 2011

kit lens memang terbaik!!













 Alhamdulillah.. tugas merakam gambar perkahwinan pada minggu lepas berjalan dengan lancar.. walaupun cuaca panas dan hujan namun tugas yang diamanahkan dapat disiapkan.. gambar-gambar di atas merupakan sebahagian gambar yang saya rakam menggunakan kit lens.

sedikit tips perniagaan dalam menjalankan fotografi perkahwinan:

         'fotografi perkahwinan merupakan salah satu cabang perniagaan. jadi pentingkan kehendak pelanggan berbanding kehendak kita. kadangkala ada pelanggan yang lebih suka gambar yang biasa-biasa dan tidak kreatif sangat. jadi kita perlu ikut apa yang mereka hendak. jangan bersikap "Syok sendiri" kerana jika demikian kita tidak akan lama dalam bidang ini..'


diharapkan anda semua mendapat sedikit maklumat dan 'enjoy' dengan gambar-gambar di atas.. tunggu entry akan datang pulak.. maklum lah musim orang kahwin =)

sekian

5 Responses so far.

  1. yangyuyu says:

    setuju...yg penting gambar wajib mesti dirakam dgn sempurna betul tak..yg kreatif2 tu boleh, tapi lepas kita dah dapat gambar wajib

    fundee, gambar kat cermin tu, cermin dia kotor skit ke ..kalau sy, sy mesti lapkan cermin dulu hehehe

  2. cantik..enjoy tgk gambar2 ni..

    hehe ok noted..jgn bersikap 'syok sendiri' :D

  3. A FUN DEE says:

    kak ummi: gambar tu sengaja tak di lap.. tujuan nak buat black and white untuk nampak kesan klasik pada gambar.. dalam blog ni cuma tatapan sahaja =)

  4. A FUN DEE says:

    Nurr: Customer always right =)


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography