Posted by : fandi Selasa, 10 Januari 2012

salam semua

kali ni saya nak share gambar-gambar sunset yang sempat saya rakam pada weekend lepas di kampung halaman saya di Melaka. saya rakam menggunakan kamera kompak Leica Dlux 5 dan ND filter ND400 beserta Tripod. Semoga terhibur. :)
bagaimana saya dapat hasilkan gambar-gambar tersebut?? nak tahu boleh datang ke outing seperti yang tertera pada entry sticky di atas. saya akan dedahkan rahsia bagaimana anda boleh dapatkan gambar-gambar seperti ini tanpa mengira kamera Dslr atau Kompak yang penting ia mempunyai Mode Manual.

sekian

5 Responses so far.

 1. Fiza Noor says:

  cantik. pokok tu mmg dlm air ek?

 2. Subhanallah, cantiknya!

  bila la boleh nak berguru ni. hmm

 3. A FUN DEE says:

  Fiza: terima kasih. ya pokok tu memang dalam air.. :)

 4. A FUN DEE says:

  Qinairaulfa: Terima kasih.. kalau free boleh datang ke outing. InsyaAllah saya akan share macam mana nak buat gambar macam ni. :)

 5. terbaekkkkkkkkk dr ladang!!! thumb up!!!


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography