Posted by : fandi Sabtu, 12 Januari 2013

Salam semua

Hari ini saya nak kongsikan layout custom album yang saya buat untuk pelanggan saya baru-baru ini iaitu untuk majlis Pertunangan Dr Marisya dan pasangan Muhammad.

Secara peribadi saya suka menggunakan layout yang ringkas tanpa border atau frame dan lebih menumpukan kepada gambar moment dalam majlis tersebut.

Layout-layout ini diinspirasikan oleh sifu-sifu saya dalam fotografi iaitu Ikram Ismail (ikramismail.net) dan juga Norizam Sabran (norizamsabran.com).

Secara ringkasnya custom album (atau storybook) mestilah direka dengan mengikut cerita dari awal sehingga akhir majlis berlangsung. Dengan kata lain ia merupakan album sinopsis kepada majlis tersebut. Pemilihan gambar yang sesuai amatlah memberi kesan kepada album tersebut. 

Gambar-gambar di bawah merupakan design penuh bersaiz 10x24 inci ( saiz album selepas print 10x12 inci) mengikut susunan dari awal sehingga akhir dan diakhiri dengan cover depan dan belakang.. 

CLICK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS


 cover hadapan

cover belakangsila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography