Posted by : fandi Jumaat, 25 November 2011

salam semua

tips kali ni ringkas akan tetapi ia mungkin memberi impak yang besar kepada sesiapa yang melihat gambar kita walaupun pada dasarnya gambar kita tidak lah berapa menarik. caranya ialah dengan menggunakan frame yang mempunyai margin yang besar. sebagai contoh:penggunaan frame yg besar secara psikologinya menyebabkan seseorang akan fokus kepada tengah-tengah gambar disebabkan oleh ruangan kosong di sekitar gambar tersebut. ia memberikan impak yang menarik walaupun pada asalnya gambar itu tidak menarik. kita mesti perasan bila kita melawat ke Galeri gambar atau pusat-pusat seni yang mempamerkan gambar-gambar mereka yang mana mereka menggunakan frame atau border yang besar untuk memberi lebih perhatian pada hasil seni mereka..

di harapkan tips kali ini memberi anda idea bagaimana untuk menambahbaikan gambar.

sekian.

One Response so far.

  1. Tanpa Nama says:

    thx d info..noted.


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography