Posted by : fandi Khamis, 8 Julai 2010

salam.. tajuk entry kali ni pasal kucing.. anda suka kucing? saya sangat suka  kucing.. di rumah saya ada banyak kucing.. so saya pun tangkap la gambar kucing.. tp orang tua-tua cakap klu tangkap gambar kucing nanti kucing pendek umur. tp bagi saya ajal maut rahsia Allah bukan sebab tangkap gambar.. kalau terjadi pun kebetulan..eh da lari tajuk plak =)
gambar-gambar di atas merupakn sebahagian kucing2 saya.. bila berpeluang blk kg saya akan jadikan kucing-kucing saya sebagai model..

ini merupakan salah satu jenis fotografi atau dengan nama lain pet photography.. tidak semestinya kucing.. apa2 jenis binatang peliharaan boleh dijadikan subjek dalam pet photography..itik, anjing dan lain-lain.. lepas da tangkap gambar binatang peliharaan anda, lepas tu cetak besar-besar pastu frame cantik2.. mesti menarik apabila menghiasi dinding rumah.. nak buat perkhidmatan pet photography pun boleh.. boleh jana pendapatan sikit =)

jadi mulakan dengan binatang peliharaan anda sebagai subjek pet photography anda.. aplikasikan teknik-teknik komposisi yang betul supaya gambar yang dihasilkan lebih menarik..

jika anda inginkan perkhidmatan saya untuk merakam gambar binatang peliharaan anda sila hubungi saya ok =)

ON!
4 Responses so far.

 1. fiq says:

  cute!!! tp saya xde kucing =(

 2. zaza says:

  hehe.. ni kalo kena kucing yg xcomel pun bleh jadi comeii kalo kena snap ngan ko... hehe =)

 3. A FUN DEE says:

  fiq: xda kucing pun xpe..cari la jiran punya kucing or itik =)

  zaza: sume kucing comel =)

 4. i suke kucing sangat


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography