Posted by : fandi Rabu, 21 Julai 2010

salam semua.. kita beralih kepada entry baru kita pada kali ini iaitu rakam gambar dengan sudut yang pelbagai..

selalunya kita selalu merakam gambar apa-apa subjek( cth merakam potret) dengan meletakkan subjek di tengah-tengah. sebenarnya kita boleh menambahkan daya penarik sesuatu gambar dengan merakam menggunakan sudut yang pelbagai.. selain meletakkan subjek di tengah-tengah kita cuba merakam dari sudut atas, bawah dan tepi.. terpulang pada anda untuk merakam asalkan ia menarik pada mata anda =)


subjek berada di tengah-tengah seperti kebiasaansaya rakam dengan sudut dari bawah sedikit menghasilkan sudut pandangan yang berbeza dan menarik. ditambah pula latar belakang yang "bokeh" =)

anda boleh mencuba sendiri.. saya tidak memberikan contoh yang banyak untuk ditunjuk supaya anda mampu mengeksperimen sendiri.. mudah sahaja iaitu sudut bawah, atas dan tepi.. selamat mencuba ok.. da cuba boleh la upload dan link kepada saya di ruangan  komen =) 

lagi satu: kamera pape pun boleh =)

selamat mencuba =)

ON

One Response so far.

  1. Habibb says:

    idea ambik gambar.. hobi baru


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography