Posted by : fandi Khamis, 16 September 2010

rencah dalam gambar adalah sesuatu yang boleh kita jadikan menarik bila kita rakam dengan betul..kita boleh meletakkan elemen2 garisan, simetri, lengkungan, perspektif dan sebagainya di dalam gambar kita.. apa yang perlu kita lakukan adalah dengan FRAME kan dengan sebaiknya..


 

 

saya rakam semasa berada di Dubai.. kita biasa melihat senireka2 yang mempunyai rekabentuk menarik dan seni.. jadi gunakan ia sebagai rencah dalam gambar anda..mungkin sedikit sebanyak gambar-gambar di atas memberi sedikit idea bagaimana anda dapat merakam gambar-gambar berunsur garisan dan lain2 dengan baik.. pastikan garisan horizontal adalah tidak sengat. anda boleh baca entry sebelum ini tentang garisan horizontal..
selamat mencuba.. =)
sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography