Posted by : fandi Selasa, 31 Mei 2011
gambar pertama saya rakam agak jauh dengan subjek.. ape yang saya dapati terdapat beberapa objek yang di atas sebelah kanan yang mengganggu framing.. jadi mendekatkan fokus atau merapatkan kamera ke arah subjek sehingga apa-apa yang mengganggu framing dapat diasingkan.. namun gambar kedua juga ada kekurangannya.. apakah kekurangan gambar kedua? =)

4 Responses so far.

  1. mungkin daun tu terpotong sket..

    hehehe.. hanya pandangan dari budak hingusan aje.. =]

  2. ermm... apa ek?? pic daun tu terpotong..

  3. yangyuyu says:

    daun tercrop, tak lengkap juga gambar kan

  4. A FUN DEE says:

    yep.. ia jugak salah satu dustraction yang perlu kita elakkan.. kalau tidak benda pertama yang akan kita pandang mesti kawasan yang tak lengkap tu ( yang terpotong ) =)


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography