Posted by : fandi Selasa, 25 Januari 2011

assalamualaikum semua

2 minggu lepas saya merakam gambar newborn baby. nama baby tersebut ialah marissa. dah 2 minggu baru nak upload =)
semasa dirakam bayi ini baru berusia 9 hari. agak takut juga nak pegang bayi yang baru lahir ni maklumlah keadaan bayi yang masih lagi sensitif kepada persekitaran. 
bayi dalam lingkungan umur begini amat sesuai untuk merakam 'detail' yang ada pada bayi tersebut seperti rambut, tangan, kulit, mata, bibir dan sebagainya..

kesemua gambar dirakam menggunakan kamera kompak beserta 1 speedlight =)kulit yang masi mengelupasdibawah ini beberapa sampel editing custom album untuk baby marissa.. pada entry akan datang saya akan kongsikan bagaimana nak rakam gambar bayi dengan menggunakan setting lighting yang mudah untuk mendapatkan cahaya yang sekata..buat masa ni enjoy dulu gambar ya. jumpa lagi =)

p/s: jika berminat untuk saya merakam gambar bayi anda atau untuk majlis-majlis lain boleh la lihat sebut harga dan pakej-pakej fotografi di SINI

p/ss: layari http://semiclicks.blogspot.com/ untuk melihat hasil wedding photography dan majlis-majlis lain yang beliau rakam. jangan lupa singgah ke flickr beliau untuk lebih banyak gambar di http://www.flickr.com/semiclicks


sila laraskan kecerahan monitor komputer anda supaya anda dapat melihat perbezaan setiap jalur-jalur di bawah ini. ini bagi membolehkan anda melihat gambar-gambar dalam blog ini dalam kualiti warna yang maksimum.

Followers

Ebook Percuma tips asas fotografi

Hak Cipta Terpelihara

Blog ini adalah dilindungi oleh akta hakcipta. oleh itu anda dilarang sama sekali untuk memuat turun, menggunakan, memanipulasi, membuat salinan dan lain-lain yang berkaitan tanpa keizinan pemilik blog. sila hubungi pemilik blog untuk maklumat lanjut mengenai penggunaan kandungan blog ini untuk sebarang tujuan.

Jumlah Pengunjung

copyright@ www.afundee-photography.com. Dikuasakan oleh Blogger.

Stay In Touch

Masukkan alamat email anda di sini:

Delivered by FeedBurner

Copyright © a fun dee`s photography